Hemma igen!

 
Vilken katastrof utställningen blev för oss, mig och Dandy.. Trodde inte mina ögon hur fint han gick in i ringen först. Vi var två valpar och de började med den andra först. Dandy stod snällt och väntade. Då det var vår tur och domaren satte sej på huk och räckte fram handen mot Dandy ryggade han undan. Jag lockade honom tillbaka och den här gången ett stadigare grepp om kopplet så han inte skulle slippa undan, vilket ledde till att han försökte bita domaren. Allting gick skit snabbt så jag vet inte riktigt vad som hände om han faktist fick tag i gubben eller inte. Men han var uppe på 1/4 sekund och med arg blick pekade ut oss ur ringen. Om jag ska vara ärlig hade jag gråten i halsen! Jag var så jätte besviken, min snälla hund som är kompis med alla försökte klart och tydligt bita domaren. Efter oss kom tanten som skrev lapparna och där stod "diskvalificerad p.g.a temperament" men hon uppmuntrade oss ändå lite och sa att vi skulle fortsätta träna, början såg bra ut och han ser väldigt fin ut :) Det kändes iallafall skönt att höra! 
Som sagt kändes det väldigt jobbigt just då att det gick som det gick. Men då jag lugnade ner mej lite ändrade jag tankarna. Det var bra träning iallfall att vara där bland med massor av andra hundar och människor. Nu vet jag vad vi behöver träna på och vi ska definitivt försöka pånytt bara någonting passligt kommer emot. I allmänhet skötte han sej fint, både på båten och utställnings området. Visst blev han uppspelt men han lyssnade iallafall då jag pratade till honom. Sist och slutligen hade vi en ganska bra resa med lite nya erfarenheter i bakfickan :) Det var trots allt vår första utställning, både för mej och Dandy :) 
 
Vi tog nattbåten tillbaka, vilket betydde att vi hade många timmar att vänta. Vi åkte runt lite i Åland, bara tittade runt oss för att fördriva tiden. Vi var och äta och därefter började vi sakta dra oss mot Långnäs. Vi satt fem personer i en Dacia och det var mera än trångt. Vi försökte sova där med det var omöjligt. Jag höll på att gå sönder av trångheten så gick ut med Dandy imellanåt för att få sträcka på benen. Lyckades sova ungefär en timme, annars var jag vaken de åtta timmarna vi väntade på båten. Det räckte ju inte med att vi var full bil, i bakluckan sov Dandy i en bur och var omringad av allas uppköp och packningar. Mimma åkte på framgolvet. Nästa gång tar vi nog egen bil dit. Sov tre timmar i båten och har varit lagom trött hela dagen. Så nu är det sov dags för mej! Eftersom min väckarklocka ringer 03:15 och jag startar mot Nagu för att fara på jobb! 
Gonatt :**